Ett steg på vägen tillbaka

I helgen var det lite lugnare på hästfronten för min del. Eftersom alla hästarna utom Cool vaccinerades i onsdags var det bara en häst som skulle ridas :) Vilket ju kunde passa bra till midsommar när det är en hel massa annat som ska skötas.

Vi var i alla fall på träning i söndags, det gick helt okej. Han tog längre tid på sig än vad jag trodde att komma igång och lossna, men det kan i och för sig variera från dag till dag. När han väl ”släppte lös” blev han däremot hur fin som helst! Mjuk och fin och med en massa power <3
Efteråt funderade jag lite på vad det kunde vara som gjorde att han tog sådan tid på sig att släppa igenom, komma igång och gå fram. Jag gissar att det kan ha lite att göra med att jag försöker vara noga med att inte hålla i honom för mycket. Han vill gärna att jag ska ta tag i tyglarna och liksom hålla honom på plats. Det är ingen bra lösning eftersom det hämmar både honom och mig. Han blir inte lösgjord utan okänslig och jag blir orörlig och hänger i tyglarna – så därför har jag verkligen försökt börja om på nytt.
Nu har han kommit igång så pass att han måste jobba på riktigt när han går och det blir så klart jobbigare när han måste göra det mer på egen hand.
Lösningen är så klart att traggla på ännu mer lösgörande och stärkande arbete. Tempoväxlingar, övergångar och sidvärtsrörelser i alla gångarter – så ska vi nog komma tillbaka och bli ännu bättre 😀 Skynda långsamt bara :)

Senaste 12 månaderna - 050

I kväll ska jag sätta igång med Chilisen igen. På söndag är det tävling så vi behöver börja trimma lite :)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/92/180392/lillasdressage.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera