Nytt träningsupplägg!

Mmm.. Efter en veckas semester i Östersund med pojkvän körde jag igång igen i tisdags med träning för Cool. Chili blev vaccinerad på tisdagen så hon fick vänta några dagar till.

Men jag satte igång med ett par lätta pass tisdag och onsdag. Sedan på torsdagen åkte jag på eftermiddagen och tränade för Ulla-Britta för första gången! Jag fick ett erbjudande om det när jag var på tävlingarna i Sösdala med Cool :) Och vet ni vad? Det gick superbra!!

Ulla-Brittas sett att träna på passade både mig och Cool fantastiskt bra. Hon förklarade mycket, berättade vad hon ville få fram och försökte visa. Sedan lät hon mig göra det, för att sedan stanna till igen och prata om nästa sak. Jag upplevde att både jag och Cool hann med att tänka efter och begrunda. Och med hjälp av små grundtrix, så som att ”sitta genom tygeln” och att tänka på att ge hjälpen vid rätt tillfälle (ex. att fatta galopp och ta förhållningar när Cools inre framben är högst upp) fick hon till slut Cool att vara mjuk och smidig, framme och känslig! Samtidigt satt jag mer still och använde mindre, smidigare hjälper än någonsin. Jag hade en bättre känsla än jag har haft på länge och det utan ett enda slagsmål eller en enda grov hjälp! Det var härligt och jag tänker jobba vidare med den nya tekniken till nästa träning som är den 24/6 :)

IMG_9079

Jag har börjat sätta igång Chili också igen. I går logerade jag henne och i dag ska jag rida en sväng. Jag har ansökt om licens för henne för att kunna starta henne i Laholm :) Cool har jag anmält till två LA:3 och står som reserv i två MSV:C. Jag tror bara jag kommer med i den ena, men om jag kommer med i båda får jag stryka mig i en LA.

Fullt ös som vanligt, men i kväll ska jag försöka ha Ulla-Britttas ord i bakhuvudet för att testa dem på Chili också :)
IMG_4213

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/92/180392/lillasdressage.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera