Planer kan ändras så snabbt…

Planen var att åka med Cool till Ulla-Britta i lördags och träna vidare på byten och annat. Men efter att jag hade ridit i fredags såg jag att han hade ett sår på höger framknä och att han var lite svullen. Han hade gjort sig illa i hagen förmodligen… Vi gjorde rent såret och la en liten kompress på som skulle rengöra det ännu mer över natten. På lördagen var knät värre svullet än det hade varit på fredagen. Det är svårt att avgöra hur pass ont han har, min ögonsten. Han haltar inte rakt ut, men han rör sig allt lite försiktigt.

Jag bestämde alltså att det fick bli Chili som åkte på träning i stället för Cool. Det var inte någon nackdel för henne alls, hon var superduktig och vi hittade en massa nya verktyg att jobba med. Som att rida igenom högersidan ordentligt och lyckas få henne att lyssna på att sänka tempot. Det kommer att bli toppen! Förhoppningsvis inte alltför länge tills vi är redo för årets första start!

Cool fick vila på söndagen också. Svullnaden gick ner ganska ordentligt till lördag kväll, så nu håller vi tummarna att det fortsätter så. Han får mycket ren halm i boxen och får vara ute på dagarna, men i en egen liten hage så att han inte busar för mycket med Flash!

På tal om honom får jag använda tiden jag får över när jag inte kan rida Cool till att i stället rida mer på Flash, vilket behövs. Jag longerade honom i går, den lilla fetknoppen, och han var jättefin. Blir nog ett ridpass eller två i veckan :)

Chili fick en tur på travbanan i går och njöt av det! I kväll får vi se vad som händer. Kanske ett ridhuspass med Chili, kanske en liten sväng på Flash hemma (om det går i mörkret) och så ska jag se hur Cool mår. Jag försöker att inte oroa mig, det är säkert bara ett sår som är lite ömt, men man kan inte låta bli när det är ens stjärna som har ont…

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/92/180392/lillasdressage.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera