Stekhett – härligt – olycksbådande

Vilken sommar det har varit! Stekhett och snustorrt!
Jag har inte stora problem med värmen, inte mina hästar heller tack och lov, även om de blir lite slöa mitt på dagen. Hade jag inte haft hästar hade jag njutit i fulla drag hela sommaren, värme, sol och bad i flera veckor, eller nej månader!
Jag gillar också att tävla i solsken i stället för regn och att inte behöva kryssa mellan vattenpölarna när jag tränar mina hästar, även om det blivit lite väl hårt i backen för min smak de sista veckorna.

Men som för alla andra med djur har jag inte kunna njuta fullt ut. Ett stort orosmoln har hängt över oss som en domedagsprofet hela sommaren och grusat semesterkänslorna.
Fodret…
Kommer vi att kunna ge dem ordentligt med mat i vinter? Och vad ska vi göra om det inte går? Att sälja häst i den här kristiden är i det närmaste omöjligt. Vad säger förresten att det blir bättre fodertillgång på nästa ställe? Säljer man av den anledningen är det ju endast för att man vill att ens vän inte ska behöva lida. Det finns ju så klart en rangordning om man måste börja ta bort dem, men den vill man inte tänka på…. och förhoppningsvis klarar vi oss bra i vinter, men som djurägare finns alltid värsta scenariot i bakhuvudet.
Vi har i alla fall haft turen att ha bete till våra hästar hela sommaren och vi kommer att ha det i alla fall September ut som det ser ut nu, kanske lite längre. Så för tillfället delar 5 hästar på en halv höbal om dagen och äter resten ute. Just nu är de fina i hullet, blanka och i full träning så än så länge är det ingen fara på färde. Det är just osäkerheten som hänger över en.
Vi har löst det mesta nu, men eftersom vi fodrar med ensilage vinterhalvåret väntar vi spänt på regn för en tredje skörd och hoppas att vi kan få en OK leverans, även om det helt klart blir mindre än tidigare år.

Jag försöker ändå att inte gräva ner mig för djupt i oroshålet. Även om det är svårt när det påverkar allt från ekonomi till träningsupplägget.
Under semestern har jag tävlat ett par gånger med hästarna. Chilis börjar ta sig, det syns inte i poängen ännu, men hon har ändrat beteende inne på banan. Vi åkte till mina favorittävlingar på Laholm i Juli och då var hon inte alls tittig eller spänd för omgivningen. Däremot var hon överambitiös och ville göra saker innan det var dags i programmet. Så då fick vi missförstånd och lite frustration från hennes sida när jag inte kunde låta henne göra det just då. Vid ett tillfälle slog hon om i förvänd galopp, sedan försökte hon fatta om igen och jag är helt säker på att hon ville göra och göra rätt. Ambitiöst, men tyvärr får man inte göra om på tävling.
Så som sagt, lite frustrerande att det inte syns i poängen att så mycket blivit bättre, men det går åt rätt håll!

Finaste Cool debuterade efter sin vila i Laholm också. Han fick starta en LA:3 för att göra något enkelt som han kunde. Jag hade en eller ett par missar själv och han var lite spänd i travprogrammet så han backade av och tappade bjudningen. Men han gjorde ett fantastiskt galopp-program och dansade hem 67% i sin första start, supeduktig!! så glad över honom och att slitet fungerar <3

I helgen är det dags för Chili att åka till Dagstorp och starta igen. Vi kör på tills det en vacker dag bara fungerar och i morgon är nästa steg på vägen. Jag har lassat hö och halm flera dagar den här veckan, så det har blivit lite av och på med ridningen, men jag hoppas att vi ska vara hyfsat väl förberedda ändå. Sista passet innan tävling i kväll!

Nästa vecka får de gå en klass var i Hässleholm. Sen får vi se vad vi hittar på härnäst!!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/92/180392/lillasdressage.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera