Tävlingar och foderleveranser

I helgen var det tävling med Chilis – jaaa man får väl kalla det ups and downs…

Hon var fantastiskt fin på framridningen och jag trodde att kanske, kanske är det i dag vi lyckas göra det superbra…
Men det var det inte… Den bana vi skulle rida på ligger precis vid skogsbrynet, det följer ena långsidan. Chili har aldrig sett skog på det viset och stod emot något väldigt mycket. Så pass faktiskt att hon hoppade bakåt när jag försökte få till travökningen i LB. Vi tog oss runt, men det var på håret…

Jag bestämde mig för att rida LA i alla fall. Så mycket tid på banan som möjligt. För att jag skulle ha en chans att ta henne igenom det insåg jag att jag var tvungen att ha henne så mycket framme att hon inte ens funderade på att backa, utan att hon helt enkelt bara gjorde som jag sa. Så min enda tanke på framridningen var – fram och upp på bakdelen.
Vi kom igenom LA, utan några större åthävor, men hon var väldigt spänd, vilket drog ner i vissa moment. Hon kunde inte sansa sig och stå still i halterna, inte heller tog on sig tid att stanna och rygga ordentligt..
Totalen landade strax undet 60%. Vilket känns ok efter dagens förutsättningar – även om det så klart hade känts bättre att landa strax över 60!

I helgen som kommer bär det av till Hässleholm med båda hästarna. Det blir en klass var, Chili på lördag och Cool på söndag.
Det är första tävlingen inomhus för säsongen så det kan också påverka resultaten. Min önskan skulle vara att lyckas med konststycket att ha dem båda så pass framme som Chili var i LA sist, men med ett större lugn och möjlighet att stämma av emellanåt.
Tyvärr räcker det nog inte att önska – jag måste helt enkelt rida tillräckligt bra! Det mesta hänger på mig nu, hästarna är fina och har alla möjligheter om bara jag kan förvalta det.

Under tiden kämpar vi vidare med att få ordning på foder och strö till vintern. I går kom en pall med Lucern (att få foder levererat på pall är inte bara helt smidigt, men det är en annan historia). Efter mycket om och men kom den till slut till grindarna hemma. Sedan kunde inte chauffören hjälpa oss mer. Han hade en palldragare, men vi har grus på gårdsplanen. Pallen väger ca 800kg så det går inte att dra runt den på grus direkt…
Så där stod fodret, fint paketerat, inplastat, men mitt i grindhålet! Ingen kommer ut eller in.. Som tur var hade jag och mamma lyckats byta från skopa till pallgafflar på stora traktorn så när jag kom hem hade hon i alla fall lyckats få in den i förrådet – på trädgårdstraktorns plats.
Sedan svettades hon och jag i nära på en timme med att knuffa runt den här 800kg tunga pallen för att få plats med trädgårdstraktorn. Vi kunde inte köra in den längre in på förrådets högra sida, där det egentligen är mest plats. För det är en upphöjning på 35-40cm. Alldeles för brant för vår lilla palldragare. Som dessutom gjorde sitt bästa men helt klart är för liten för att hantera den här stora pallen egentligen… Men nu står den där i alla fall. Inplastad och fin.
I dag fick jag SMS från Lantmännen att vår leverans pelleterad betfor (1 pall) också har kommit. Så det roliga börjar om! 😀 …
Dessutom ska vi ha en pall spån någon stans… och mer halm…

Ni kanske har förstått att vi inte normalt sett köper en hel årsförbrukning på en gång.
Vi har inte riktigt lagringsutrymme för det och det är inte helt lätt ekonomiskt, men i år vågar vi inte chansa. Det känns som man inte vet vad som kommer ta slut när… :(

En sak är i alla fall bra – man får lite perspektiv. Ångesten är hemsk, men om man tänker efter, vi kan bevisligen (inte helt optimalt men ändå) föda 5 hästar på 1 bal hö i ca 3 dagar när de går ute på gräs. Normalt sett hade de gjort av med nästan en bal om dagen. Kanske kan det bli en bättre balans om man fortsätter vara mer försiktig när foderskörden är lite bättre?

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/92/180392/lillasdressage.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera