Vart tar tiden vägen?

Tiden har bara helt sprungit ifrån mig de sista månaderna. Det känns som om jag springer allt fortare och jobbar allt hårdare, men ändå inte kommer någonstans eller alls hinner med hälften av det jag skulle vilja.
Om man däremot räknar på tiden jag har till mitt förfogande borde det inte alls vara omöjligt att hinna med det jag planerar. Jag antar att det till stor del har med just fokus och planering att göra, jag har nog inte riktigt varit med helt mentalt. Huvudet känns som bomull ett par dagar i veckan.
Dags för nya tag, hitta en metodik och ett lugn. Är bara planeringen grundlagd innan jag sätter högsta fart brukar det gå, men jag tror att det är just det so har varit problemet den sista tiden. Jag kör bara på utan att ens lägga grundplanen innan – då blir det förvirrat och stirrigt i stället.

Men det finns bra saker att se fram emot i alla fall :) Jag och Chili är anmälda till en tävling nästa helg, så nästa vecka blir det att träna program och slipa på detaljer. Hon är så fin nu, jag hoppas bara att vi ska klara att visa upp det på tävlingsplatsen också. Vi ska till Åsbo RF, jag upplever att det sällan är stressig atmosfär där, vilket jag hoppas ska främja Chilisen :)
Innan vi sätter igång och tränar ordentligt blir det vila över midsommar eftersom hon blev vaccinerad i går.

Eftersom hon blev vaccinerad blir det i stället Cool som får träna på söndag :) Jag planerar att rida henne lätt på söndagen, men ett hårt dressyrpass känns lite att ta i bara 4 dagar efter vaccination.
Det blir jättekul att åka med Cool till Ulla-Britta och se vart vi ligger till i träningen. Han känns väldigt fin, men det är hemskt svårt att avgöra på egen hand här ute på fält

 

et hur stark han är. Underlaget är både hårt och ojämnt efter torkan och det enda jag har att gå på är känsla.
Om han snubblar till till ex. beror det på att han är trött? Eller att han lyfter för dåligt på bakbenen efter igångsättningen? Eller är det bara knöligt underlag?
Han reagerar i princip alltid positivt på bra underlag, vilket jag knappt inte har ridit på sedan vi satte igång igen – därför är det extra spännande!
Dessutom tycker jag att vi (de flesta pass i alla fall) har en bättre balans och kontakt mellan hand och bett. Det känns positivt eftersom vi kämpat med det en ganska lång tid.

Sen ska vi ju till Falsterbo snart! Det är alltid härligt att komma dit och bli inspirerad. Vi har biljetter till mitt i veckan så det blir både lite hoppning och en del dressyr. Helgen är uppbokad av andra festligheter så tyvärr missar vi finalerna i år

Mycket att se fram emot alltså – men i dag blir det nog att börja med att städa/tvätta lite stall. Det är en helvetisk massa flugor överallt så det behöver verkligen skuras… Det är väl det som är mindre kul med sommarhalvåret, samtidigt är det alltid väldigt skönt när det är klart!

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/92/180392/lillasdressage.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera